restatos' author
Ksenia S.
47 günler önce

Sonbaharda Trendyol'da ne satılır?

Sezonun özellikleri ve gelecek vaat eden ürünler

Trendyol'da sonbaharın başlangıcı

Türkiye'de sonbahar, doğanın renklerini değiştirdiği ve pazarın tüketici tercihlerindeki değişikliklere aktif olarak yanıt vermeye başladığı zamandır. Pazar yerlerindeki satıcılar için bu dönem en kârlı dönemlerden biridir, çünkü sonbahar aylarında gelirlerinde önemli bir artış elde edebilirler. Bu makalede, Türkiye'de sonbaharda nelerin satılmaya değer olduğuna bakacak ve bu mevsimin ticaret için özellikle sıcak olmasının nedenlerini analiz edeceğiz.

Sonbaharda pazaryerlerindeki yüksek hareketliliğin nedenleri:

1. Yeni moda koleksiyonları: Sonbaharda birçok marka yeni kıyafet ve aksesuar koleksiyonlarını piyasaya sürer. Fashion Retail araştırmasına göre, Türkiye'de alışveriş yapanların yaklaşık %60'ı bu dönemde gardıroplarını güncelliyor. Bu da yeni ürünlere talep yaratıyor ve satışları artırıyor.

2. Tatil sezonunun sona ermesi: Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte insanlar normal yaşam ritimlerine geri dönüyor. İstatistiklere göre, Türk tüketicilerin yaklaşık %70'i, dışarıda hala yaz havası olmasına rağmen Eylül ayının ortasından itibaren aktif olarak alışveriş yapmaya başlıyor.

3. İndirim dönemi: Kasım ayı, Kara Cuma ve 11 Kasım gibi en büyük indirimlerin yapıldığı aydır. Her yıl, bu günlerde Türkiye'deki satışlar bir önceki yıla göre artacaktır.

Türkiye'de sonbaharda satılmaya değer ürünler
1. Giysi ve ayakkabılar

Sonbahar, insanların sıcak tutan giysiler ve ayakkabılar aramaya başladığı dönemdir. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sonbaharda giysi satışları %30-40 oranında artmaktadır.

Biz ne satıyoruz?

- Ceket ve montlar: Dış giyim satışları Eylül ve Ekim aylarında %50'ye varan oranlarda artabilir. Alıcıların en çok rağbet gösterdiği ürünler 929 - 1.050 lira ve 65 - 399 lira fiyat segmentindeki ceketler.

trendyol'da ceketler ve paltolar

- Süveterler, sweatshirtler ve hırkalar: Sonbaharda insanlar kendilerini kaliteyle yalıtmak istiyor ve bu ürün kategorisi %100 talep görüyor. Restatos ile yaptığımız araştırmaya göre - en yüksek talep, ortalamanın üzerinde fiyata sahip hırka ve süveterlerin yanı sıra orta fiyat segmentindedir.

Bu müşteri kategorisiyle çalışırken, perakendecinin moda trendlerine, popüler renklere ve stillere dikkat etmesi önemlidir. Örneğin, geçen yıl şeftali, kırmızı ve kızıl ve sarı tonları popülerdi.

trendyol'da kazaklar ve hırkalar
2. Ev eşyaları

Soğuk havalar yaklaştıkça insanlar evlerinde daha fazla vakit geçiriyor ve evlerini daha konforlu hale getirmek istiyor. Bu nedenle, birçok insan evlerini kış için hazırlamaya başlar ve bu da Trendyol'da ev eşyaları satmak için fırsatlar yaratır.

Bu alıcı grubuyla ilgili özel bir zorluk yok - güzel ve kaliteli ürünler istiyorlar ve tanınmış markaları tercih etmiyorlar. Yeni başlayan satıcılar bu segmentte çalışmayı kolay bulacaktır: temel başarı faktörleri olumlu yorumlar, hızlı müşteri geri bildirimi ve temel soruları yanıtlamaya ve müşterilerin ihtiyaçlarını çözmeye yardımcı olacak profesyonel, göz alıcı fotoğraflardır.

Müşterilerin satın almak istemesini sağlamak için bir ürün kartının nasıl tasarlanacağını buradan okuyun.

Ambalaja dikkat etmeyi unutmayın - ev eşyaları genellikle hediye olarak satın alınır.

İlham ve orijinal fikirler için Pinterest'e ve popüler iç mekan blog yazarlarının sayfalarına göz atın. Gelecekte onlarla reklam işbirliği olasılığını görüşebilirsiniz.

Biz ne satıyoruz?

- Sıcak tutan ekoseler ve minderler: Kaliteli ekoselerin fiyatları 200 liradan başlar, ancak 2000 liraya kadar çıkabilir. Bu tamamen ürünün kalitesine ve rakip sayısına bağlı. Restatos eklentisi ile satış ve stokla ilgili özet istatistikleri doğrudan Trendyol'un web sitesinde görüntüleyebiliyoruz.

trendyol'da ekoseler ve yastıklar

- Mutfak eşyaları: Sonbaharda insanlar evde daha fazla zaman geçirir ve aileleri ve arkadaşları için yemek pişirirler.

- Pijama ve ev ayakkabısı. Kışın Türkiye'deki birçok ev oldukça soğuktur ve yerler fayans kaplıdır. Yapılması gereken tek şey kendinizi yalıtmak ve rahat ev ayakkabıları giymektir.

3. Kozmetik ve kişisel bakım

Soğuk havaların başlamasıyla birlikte, cilt özel ilgi gerektirdiğinden bakım ürünlerine olan ilgi artmaktadır.

Biz ne satıyoruz?

- Nemlendirici kremler ve serumlar. Sadece kadınlar değil, erkekler de serin mevsimlerde kişisel bakımı tercih ediyor.

- Sonbahar kokuları. Tatil öncesinde parfümlere olan talep %25 oranında artabilir.

4. Bahçe için ürünler

Sonbahar hasat ve bahçeyi kışa hazırlama zamanıdır. Kırsal kesim için ürünlere olan talep de artar.

Biz ne satıyoruz?

- Hasat aletleri. Tırmıklar, yaprak toplama ve ağaç budama aletleri, koruyucu seralar.

- Gübreler ve bitki koruma ürünleri.

5. Hediyeler ve hatıra eşyaları

Yeni yıl Türkiye'de yaygın olarak kutlanmasa da, bayram ürünleri popülerdir. Tüm çocuklar tarafından çok sevilen Cadılar Bayramı tatilini de unutmamak gerekir.

Biz ne satıyoruz?

- Hediye setleri. Tatil beklentisiyle bu tür ürünlere olan talep %25 oranında artabiliyor. Bir hediye setinin ortalama fiyatı 200 ila 500 lira arasında değişiyor.

- Tatil süsleri - çelenkler, Noel ağaçları, kostümler ve eğlenceli şakalar.

Trendyol'da sonbaharda satmak için karlı bir ürün nasıl seçilir?

Mevsimlik ürünler, sadece 3-4 ay içinde bir yıllık kâr elde edebileceğiniz veya likidite sıkıntısı yaşayabileceğiniz karmaşık bir kategoridir. Kayıpları önlemek için talebi tahmin edebilmeniz ve ürünlerinizi zamanında satabilmeniz gerekir. Sadece ne satacağınızı değil, ne zaman satacağınızı da bilmek önemlidir.

Zaten hazırlık aşamasında üçüncü taraf analitik hizmetleri bağlamaya değer. Pazar yerlerinde sonbaharda hangi malların talep göreceğini belirlemenize yardımcı olacaklardır. Onların yardımıyla, talebin ne zaman başladığını, zirveye ulaştığını ve azaldığını öğrenebilirsiniz. Bu araçlar ayrıca satışları artırmak için hangi promosyonlara katılmanız gerektiğini, ne kadar mal satın alacağınızı ve bunları hangi fiyattan satacağınızı da söyleyecektir. Analitiğe doğru yaklaşım, riskleri en aza indirmeye ve kârı artırmaya yardımcı olacaktır.

Bir üründen emin değilseniz, onu test etmek ve küçük bir parti ile satışa başlamak daha iyidir. Çok fazla satın alırsanız, kalanları satmak için zamanınız olmayabilir. O zaman ürünleri ya dondurmanız ya da büyük indirimlerle satmanız gerekecektir. Ve her şeyi satabileceğiniz kesin değildir, özellikle de mallara olan talep kısa vadeliyse.

Trendyol ürün seçimi

Restatos araçlarını kullanarak bir ürüne olan talebi değerlendirebilirsiniz. Öncelikle, pazar araştırması yapın, ardından bir yöne karar verdikten sonra, belirli bir kategoriyi ve içindeki ürünleri inceleyin. Belirli bir nişteki satıcıların ne kadar başarılı olduğunu ve kaç ürün satıldığını zaten görebiliriz.

Sonbaharda Trendyol

Sonbaharın gelişiyle birlikte pazar yerlerinde yeni satış fırsatları ortaya çıkıyor.

Tüketici eğilimlerini anlamak ve ürün yelpazenizi mevsimsel değişikliklere uyarlamak başarı şansınızı önemli ölçüde artırabilir. Trendyol'daki satıcılar, yukarıda açıklanan ürün kategorileri ve bunların potansiyel satış artışı sayesinde bu dönemi gelirlerini artırmak için etkili bir şekilde kullanabilir. Rekabetçi kalmak için satış verilerini ve pazar trendlerini analiz etmeyi unutmayın.

Restatos uçak

Rekabetçi kalın!

Restatos ile