Image Description
Vadim G.
105 günler önce

Trendyol'da satılacak bir ürünün nasıl seçileceğine dair bir eğitim. Adım adım.

Kategori ile başlayıp ürün ile bitireceğiz

anali̇ti̇k program kullanin
“ Son derece rekabetçi ve belirsiz bir ortamda, analitik olmadan bir ürünü nasıl seçebilirsiniz?. “

Adım 1: Bir kategori belirleyin

Karar verilmesi gereken ilk şey niş. Ürünü en az rekabetle ve en yüksek kârla satabileceğimiz nişle ilgileniyoruz. Kulağa oldukça açık geliyor, ancak ne yazık ki herkes bu şekilde düşünmüyor ve büyük gelirleri olan vosokokonkompetitive nişlere giriyor ve büyük cirolara sahip satıcıları ve hem aramada hem de bir bütün olarak kategoride uzun süredir en üst sıralarda yer alan ürünleri taşımaya çalışıyor. Belki bu yol birilerine şans getirir, ancak çok dikenlidir ve pazarda işlem yapmaya başladığınızda daha fazla yatırım gerektirir.

Farklı bir yol öneriyoruz - niş seçimine bilinçli bir şekilde yaklaşmak, aşağıdaki gibi göstergelere dikkat etmek:

  • gelir
  • malların satışlardaki payı
  • satıcı sayısı
  • satış yapan satıcıların payı

Bunlar, hangi kategorilere daha fazla dikkat etmeniz gerektiğini size söyleyecek ana göstergelerdir. Şimdi her birine bir göz atalım.

Gelir

Büyük bir kapasiteye sahip kategorileri seçmeye değer, böylece kategorideki mallara olan düşük taleple sınırlı kalmazsınız. Böyle bir nişe örnek olarak "Hamile kıyafetleri" kategorisi verilebilir.

pazaryerinde satış yapmak için niş seçin

Kategori iyi temellere sahiptir - satış yapan ürünlerin oldukça yüksek bir yüzdesi ve satış yapan satıcıların iyi bir payı. Satıcıların sayısı çok fazla değil, bu da bazı durumlarda bir artı olabilir. Ancak düşük gelir her şeyi bozuyor. Aylık 442 bin liralık niş kapasitesi ile bu pastadan büyük bir ısırık alamayacağız çünkü pastanın kendisi küçük. Şimdi en iyi performansa sahip kategoriye bakalım.

pazar yerinde satış için niş

Burada göstergeler daha iyi, hatta gelir bile rekabet edebileceğiniz düzeyde (satış yapan sadece 11 ürün olduğu düşünüldüğünde). Ancak kategori oldukça niş ve pazara bununla girmenizi tavsiye etmeyiz. Çok az satıcı ve çok az ürün var. Ürün çok niş ve satın almak sorun olabilir. Elbette, nereden satın alacağınızı biliyorsanız ve bunun için iyi bir fiyatınız varsa, o zaman Trendyol'a onunla gidebilirsiniz. Geri kalanımız için daha basit ürünler aramanızı tavsiye ederim.

Bu makaleyi yazarken, tabloya filtreler eklememiz gerektiğini fark ettik. Böylece satış yapan ürünlerin payı ve satış yapan satıcıların payı için filtreler ekledik. Hadi bunları kullanalım! "Ürünlerin satıştaki payını" %60 ve "satıcıların satıştaki payını" %60 olarak ayarladık (yüzdeleri daha yüksek ayarlamaya çalıştık, ancak o zaman hiçbir şey bulunamadı). Bu çok daha kullanışlı!

pazaryerinde satış için iyi nişler

Sonuç olarak bize ya aşırı genel kategoriler ya da giyim/diyet takviyesi/altın verildi. Tuhaf satışlar için tüm kategorilere bakmaya değer. Örneğin:

trendyol'da satilmak üzere tuhaf ürünler

I liked two categories: Probiyotik ve Prebiyotik (https://app.restatos.com/trendyol/category/1319777/products) and Tesettür Salopet (https://app.restatos.com/trendyol/category/1310658/products). In this article, I will review one of them, and you can sort out the second one on your own.

Probiyotik ve Prebiyotik:

trendyol'da satmak için iyi ürünler

Tesettür Salopet:

trendyol'da satmak için iyi ürünler
Adım 2: Fiyat aralığını belirleyin

Probiyotik ve Prebiyotik'i değerlendireceğim. Kategori bariz liderler ve tekelciler içermiyor. Birçok ürün oldukça yüksek satıcı payına sahip. Kategoride 13 sayfa kadar çok ürün var (ve her sayfada 100 adet var). Fiyat aralığını seçerek başlayacağım. Azalan sırada gelire göre sıralayacağım.

Burada ürün sayısına ve satış yapan ürünlerin payına (maksimum değeri seçmek iyi bir fikirdir) ve satış yapan satıcıların payına (bu sayının ürünümüzden kâr etme şansımıza eşit olduğuna inanıyorum) bakıyorum.

trendyol'da satmak için iyi ürünler

Şimdi 303 TL - 339 TL aralığına daha yakından bakalım. Üzerine tıklıyorum ve fiyat filtresi ayarlanmış ürünlerin sayfasına gidiyorum. Satış sayısının ve gelirin tam olarak filtrede belirtilen fiyatlara göre sayıldığını belirtmek gerekir. Yani ürün 340 TL'ye satış yapmışsa bu satış sayılmayacaktır.

trendyol'da satmak için iyi ürünler

İlk ürünü beğendim. Satış yapan çok sayıda satıcısı var. Ayrıca muhtemelen burada listelenenden daha fazla geliri var, sadece farklı fiyatlarla. Hadi onu tanıyalım.

trendyol'da satiş i̇çi̇n pruduct'un anali̇ti̇k veri̇leri̇
trendyol'da satiş i̇çi̇n pruduct'un anali̇ti̇k veri̇leri̇

Ürün aslında 1.162.049 TL'lik bir gelire sahiptir. Mevcut fiyat filtrelediğimiz fiyattan daha yüksektir, bu da satışların yarısının 339 ila 449 TL arasında bir fiyattan geldiğini varsayabileceğimiz anlamına gelir (bu, grafiğin altındaki satış tablosu tarafından onaylanır). Satış grafiği düzdür, keskin sıçramalar yoktur, bu da güvenilir olduğunu gösterir. Aşağıya bakınız. Tablolar kategorideki konum ve aramadaki konum. Bunlarda ürünümüz en üstte değil. Probiyotik ve Prebiyotik kategorisinin (https://app.restatos.com/trendyol/category/1310417/products) ilk sayfasını bir kez ziyaret etmiş ve hızla terk etmiştir.

trendyol'da satiş i̇çi̇n pruduct'un anali̇ti̇k veri̇leri̇

Genel olarak bu ürünü beğendim. Fiyatla oynarsanız veya reklam yapmaya çalışırsanız bu ürünle Trendyol'a girmeyi deneyebilir ve mevcut oyuncularla rekabet edebilirsiniz.

Restatos analitiği ile ürünleri nasıl seçebileceğinizin sadece bir kısmını gördük, ancak pazar yeri üzerinde çalışmaya başlamak için zaten yeterli.

Restatos uçak

Pazarda satılık bir ürünü kendiniz bulmaya çalışın!

Analitik için