restatos' author
Ksenia S.
80 days ago

Çocuklar için en iyisi

Ya da Bebek Ürünleri nişinin satıcıları neden başarıya götüreceğini?
trendyol çocuklar için ürünler

Türkiye'de Trendyol Marketplace üzerinden bebek ürünleri satmak kazançlı ve gelecek vaat eden bir iş fırsatıdır. Türkiye'nin bebek ürünleri satışı için cazip bir pazar olmasının ve Trendyol Marketplace'in bunun için harika bir platform olmasının birkaç nedeni var.

İlk olarak, Türkiye çocuk ürünleri üretiminde dünya liderlerinden biridir. Ülke, çocuk giyim, ayakkabı, oyuncak, bebek ürünleri ve diğer bebek bakım ürünlerinde güçlü bir endüstriye sahiptir. 2023 yılında Türkiye'den yapılan çocuk ürünleri ihracatının 77 milyon dolar olması, bu sektörün önemli üretim hacmini ve potansiyelini göstermektedir.

Trendyol'da popüler bir kategori olan çocuk giyimine bir göz atalım. Sadece geçtiğimiz ay satıcılarına 109.173.565 TL kazandırdı.

trendyol çocuklar i̇çi̇n anali̇ti̇k ürünler

İkinci olarak, Türkiye'de pazarda satılık ilginç bir çocuk ürünleri tedarikçisi bulmak ve onunla özel bir sözleşme imzalamak kolaydır. Örneğin, WOWO kids, Vauva, Coppa kids gibi fabrikalar satıcılar arasında popülerdir.

Çok çeşitli tedarikçiler sayesinde, satıcılar mal satın almak için en iyi koşulları bulabilir ve uygun ortaklıklar kurabilir.

Üçüncü olarak, Trendyol satıcıların kendi markalarını ve çocuk ürünleri koleksiyonlarını oluşturmalarına olanak tanır. Bu, kendi markalarını geliştirmek ve tüketicilerin dikkatini çekmek için geniş bir fırsat yelpazesi sunuyor. Pazar yeri ayrıca pazarlama ve ürün tanıtımı için satışları artırmaya yardımcı olan güçlü araçlar sağlar.

Bebek ürünleri, Trendyol'daki diğer kategoriler gibi kaliteli bir ürün kartı gerektirir. Nasıl iyi yapılır, buradan okuyun.

trendyol çocuklar i̇çi̇n markalar

Elbette Türkiye halkı çocuklarını çok seviyor ve bu durum tüketici davranışlarına da yansıyor. Bir analiz şirketi olan NielsenIQ'ya göre, Türkiye'de bebek ürünlerinin online satışları büyümeye devam ediyor ve giderek daha fazla müşterinin ilgisini çekiyor. Şu anda Türkiye'deki tüm çocuk ürünleri satışlarının yaklaşık yüzde 35'i internet üzerinden yapılıyor.

Özellikle bebek bakımı gibi ürün kategorileri, tüm bebek ürünleri satışlarının %52'sini oluşturuyor. Bir diğer popüler kategori ise tüm satışların %22'sini oluşturan bebek mamasıdır.

Ancak Trendyol'da bu kategoride bazı nüanslar var. Alışveriş yapanlar daha bütçe dostu ürünlere kaymaya ve daha ucuz benzerlerini aramaya ya da belirli ürün kategorilerini terk etmeye başladı. Örneğin, sürdürülebilirlik eğilimi, meyve ve sebze püreleri satın almak yerine çocukları için kendi yemeklerini pişirme eğilimini de beraberinde getiriyor. Bazıları da pahalı araba koltuklarını veya oyuncakları elden satın almayı tercih ediyor.

Tüketiciler arasında marka sahibi olmaya yönelik artan bir ilgi var. Birçok perakendeci kendi markalarını geliştirmeye başlamıştır. Ancak, tüketiciler bebek ürünleri seçiminde genellikle tutucudur ve yeni markaları denemek istemezler. Bir marka çocuk için zaten uygunsa (örneğin bebek bezleri veya şampuanlar), ebeveynlerin onu satın alma olasılığı daha yüksektir.

Bu nüanslara rağmen, Restatos uzmanları satıcılara çocuklara yönelik ürünlerle pazar yerlerine girmelerini tavsiye ediyor: Trendyol'da bu kategorideki ortalama başarı oranı %50'den fazla. Yani, başarılı satış ve yüksek kazanç olasılığı yüksektir.

trendyol satıcılar için olasılıklar

Türkiye'nin en büyük pazaryeri Trendyol'da çocuk ürünleri satmaya karar verdiyseniz, bu 5 gerçeği bilmelisiniz:

1. Çocuk giyim ve ayakkabı, Trendyol müşterileri için en cazip alt kategoridir.

2. Kategori çok büyük - 0-18 yaş arası çocuklarla ilgili kesinlikle her şeyi içeriyor. Bebek bezleri ve bebek mamasından balo kıyafetlerine kadar.

3. Ebeveynlerin Trendyol'u ziyaret etmelerinin en yaygın nedeni, büyümekte olan çocuklarının gardırobunu güncellemektir. Ortalama olarak her 3-4 ayda bir küçük çocuklar için yeni kıyafetler alınıyor.

4. Trendyol'da satılık ürün seçerken sadece kendi isteğinize değil, istatistiksel verilere de güvenmelisiniz. Örneğin, Restatos 30'dan fazla gösterge hakkında veri sağlar ve tam olarak hangi nişin başarıya götüreceğini anlamanıza olanak tanır.

5. Hızlı modayı takip etmeyin. Ürün trendleri geçicidir. Hızlı bir şekilde satış yapmazsanız veya ürünleriniz raflardan süpürülürse, batma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Yılın herhangi bir zamanında popüler olan ürünleri tercih edin.

trendyol saticilar i̇çi̇n tavsi̇yeler

Çocuklar için ürünler kategorisinde başka neler satabilirsiniz? Birkaç ilginç seçenek sunabiliriz:

1. Okul için ürünler: sırt çantaları, kalem kutuları, kılıflar, küreler, yaratıcı ürünler ve çok daha fazlası.

2. Bebekler için ürünler: bebek bezleri, diş kaşıyıcılar, biberonlar, gelişim matları, oyuncaklar, boşaltma kitleri ve küvetler.

3. Bebek kozmetikleri: küçük çocuklar için ürünler, gençler için ürünler, jeller, şampuanlar, deodorantlar ve losyonlar.

4. Çocuk elektroniği: elektrikli diş fırçaları, bluetooth hoparlörler, masa lambaları, cep telefonları, akıllı saatler ve bebek monitörleri. Bu kategoride genellikle beklenmedik ürünler bulunabilir: Buharlı pişiriciler, çocukların yiyeceklerinin hazırlanmasında kullanıldıkları için bebek ürünleri olarak da sınıflandırılabilir.

trendyol çocuklar için buhar makineleri

5. Çocuk mobilyaları: Çocuklar için masa ve sandalyeler, şifonyerler, bebek karyolaları, alt değiştirme masaları ve bebekler için diğer ürünler.

Bebek ürünleri için online alışverişe olan ilginin artmasıyla birlikte, birçok satıcı Trendyol'daki online satışlarını geliştirmeye ve çocuklar için özel mağazalar oluşturmaya başlıyor. Bu, yeni müşterileri çekmelerine ve mevcut müşterileri ellerinde tutmalarına olanak tanıyor.

trendyol çocuk ürünlerine artan ilgi

Genel olarak, Türkiye'de yaşayanların çocuklarına olan sevgisi, online çocuk ürünleri satışlarının büyümesini teşvik etmektedir. Bebekleri için kaliteli ürünlere önemli miktarda harcama yapmaya isteklidirler, bu da ülkedeki çevrimiçi çocuk ürünleri pazarının gelişimi için uygun bir ortam yaratır.

Restatos olarak müşterilerimize her zaman Türkiye'nin en büyük pazarında kaliteli analizlerle çalışmaya başlamalarını tavsiye ediyoruz. Bu program size Trendyol'da iyi bir başlangıç ve başarılı satışlar sağlayacaktır.

Restatos uçak

Çocuklar için sat!

Kârda olmak