restatos' author
Ksenia S.
40 günler önce

2024'te Türk pazaryeri Trendyol'da parfüm satmak neden karlı?

Trendyol'da parfüm satmak

E-ticaret pazarı her yıl büyümeye devam ediyor ve Türkiye de bunun bir istisnası değil. 2024 yılında gelecek vaat eden iş alanlarından biri de Trendyol pazarında parfüm satışı olacak.

Türkiye'deki parfüm pazarının 2024 yılında 1,32 milyar dolar gelir elde edeceği öngörülüyor. Bu pazarın yıllık büyüme oranının ise %5 civarında olması bekleniyor.

Trendyol hem büyük markalar hem de küçük üreticiler için eşsiz fırsatlar sunuyor. Gelin Trendyol'da parfüm satmanın neden kârlı bir girişim olabileceğine ve hangi parfümlerin daha çok satacağına bir göz atalım. Yardım için Restatos analistlerine başvuruyoruz.

1. Parfümlere yönelik artan talep

Son araştırmalara göre, Türkiye'de parfümlere olan talep artmaya devam ediyor. Tüketiciler hem tanınmış markalara hem de niş kokulara giderek daha fazla ilgi gösteriyor. Bu durum, perakendeciler için ucuz parfümlerden özel kokulara kadar çeşitli seçenekler sunmaları için büyük bir fırsat yaratıyor.

Aşağıda da görebileceğimiz gibi, Parfüm kategorisi yalnızca geçtiğimiz ay satıcılarına 564.428.296 TL kazandırdı!

geçen ay trendyol'da parfüm
2. Düşük maliyetli parfümlerin satışından faydalanmak

Statista web sitesi, 2024 yılında Türkiye pazarındaki parfüm satışlarının %91'inin lüks olmayan ürünlerden oluşacağını tahmin etmektedir.

Türkiye pazarı, kaliteli ancak uygun fiyatlı ürünler arayan tüketicilere doymuş durumda. Trendyol'da ucuz parfümler sunan satıcılar, alıcıların, özellikle de aktif olarak bütçe seçenekleri arayan genç kitlenin dikkatini kolayca çekebilir. İyi kaliteye sahip düşük bir fiyat, satışları artırmak için önemli bir faktör olabilir.

Aşağıda görebileceğiniz gibi Erkek Parfümü kategorisinde düşük maliyetli Avon markasının payı %33 iken Hugo Boss veya Versace gibi lüks markaların payı %5'ten azdır.

avon'un trendyol'daki̇ payi
trendyol hakkinda parfüm anali̇ti̇k raporu
3. Kitlerin popülerliği

Parfüm ve deodorant setleri veya kokulu losyonlar hediye olarak giderek daha popüler hale gelmektedir. Bu ürünler müşterilere kolaylık ve tasarruf sunarak geniş bir kitleye hitap ediyor. Satıcılar, rekabette öne çıkmak için farklı kokuları ve ürünleri bir araya getirerek benzersiz paketler oluşturabilir. Satıcılar için parfümleri tek seferde 1 adet değil, bir pakette 2 veya hatta 3 adet satmak da kârlı olabilir.

trendyol'da parfüm setleri̇
4. Az bilinen markalarla çalışmak

Yerel üreticileri ve küçük markaları destekleme trendi popülerlik kazanmaya devam ediyor. Az bilinen markalar genellikle yeni ve farklı bir şeyler arayan tüketicilere hitap edebilecek benzersiz tatlar ve konseptler sunuyor. Trendyol, bu tür üreticiler için mükemmel bir platform sunarak minimum ilk yatırımla pazara girmelerini sağlıyor.

Trendyol'da niş kokular
5. Altın bir çözüm olarak niş kokular

Türkiye'deki parfüm pazarı gül, yasemin ve diğerleri gibi geleneksel Türk kokularına yönelik talepte bir artış yaşamaktadır.

Türkiye'de orijinal ve yüksek kaliteli kokular sunan birçok niş parfüm üreticisi bulunmaktadır. Alışveriş merkezlerinde, müşterilerin ana ilgisi Sephora ve diğerleri gibi büyük çok markalı butiklere gidiyor. Daha küçük markalar için Trendyol, ürünlerini satmak için ideal bir yer olabilir. Platform, hedef kitleye ulaşmayı kolaylaştırır ve ayrıca pazarlama ve tanıtım için araçlar sağlar.

Bu arada, küçük bir niş şirketle çalışmak, Trendyol'da kendi markanız altında satış yapmanıza olanak tanıyacaktır ve burada olasılıklar sonsuzdur!

Ürün kartı
“Ürün kartı satış asistanının yerini almalı ve potansiyel alıcının maksimum sorularına cevap vermelidir. Maksimum faydalı bilgi içermelidir. Kimse büyük miktarda metin okumaz, her şey ilk 3 fotoğrafta olmalıdır.“

- Restatos analisti Yaroslav M.

Ürün kartı görsellerinizde neler olabilir?

1. Ürünün hacmi - müşterinin 30 ml mi yoksa 100 ml mi almayı planladığını bilmesi önemlidir.

2. Koku - tatlı mı, odunsu mu yoksa taze mi?

3. Hediyeler ve bonuslar - numune ekliyorsanız, bunu belirttiğinizden emin olun.

4. Değerli içerikler - eğer rakibinizin benzer ürünlerinde benzersiz bir içerik yoksa, bu sizin avantajınızdır.

5. Ek satın alma için teşvik - ana ürünle birlikte satın alınabilecek ilgili bir ürünün resmini ekleyin ve ürün numarasını ekleyin.

6. Tüketim - özellikle pahalıysa, parfümün ne kadar süre dayanacağını belirtin.

7. Görüşler - bir müşteriden gelen ve sadece ürüne yönelik coşkuyu ifade etmeyen, bilgilendirici olumlu bir incelemenin ekran görüntüsünü yayınlayın.

trendyol'da iyi ürün kartı

Trendyol'da satış yapmaya yeni başlıyorsanız mükemmel ürün kartını nasıl oluşturabilirsiniz burayı okuyun .

Her ürün kategorisinde olduğu gibi, parfüm satışı da risk taşır ve çeşitli dezavantajları vardır:

- tanınmış markalarla yüksek rekabet;

- alıcıya ürünün tüm avantajlarını - parfüm şişesi, koku ve hacim - göstermek imkansızdır. Birçok alıcı neyin taze veya tatlı, badem notaları veya manolya yaprakları olduğunu anlamıyor. Satış odasına gitmeleri ve orada seçim yapmaları gerekir;

- paketlemeye özellikle dikkat etmeniz gerekir - neredeyse tüm kozmetikler kırılgan ürünler olarak kabul edilir. Poşet film ve polietilen konusunda cimrilik yapmayın. Malların birkaç on gram daha ağır olmasına izin verin, ancak müşteriye tek parça halinde ulaşacaktır.

2024 yılında Türkiye'de Trendyol'da parfüm satmak girişimciler için umut verici bir fırsat sunuyor. Parfümlere yönelik artan talep, düşük maliyetli ürünlerin popülerliği, kitler ve niş markalar başarılı bir iş için elverişli bir ortam yaratıyor. Restatos olarak Parfümeri'nin potansiyel olarak başarılı bir iş kategorisi olduğuna inanıyoruz, ancak daha derin bir analiz için kendiniz görmenizi öneririz.

Restatos uçak

Trendyol'da daha fazla satış için gidin!

Restatos ile