restatos' author
Ksenia S.
90 days ago

Trendyol'da bir niş nasıl test edilir

Başarılı olmanıza yardımcı olacak 7 yöntem
trendyol bir niş test edin

Trendyol'da yeni bir ürün başlatmadan önce, potansiyelini ve beklentilerini görmek için bir nişi iyice test etmek önemlidir.

Trendyol, Türkiye'nin en büyük online alışveriş platformudur. Online alışveriş ülke sakinleri arasında popüler hale geldi ve 2024 yılında Trendyol 30 milyondan fazla aktif online alışverişçi ve 400 binden fazla satıcı kaydetti.

Size Trendyol'da bir niş test etmenize ve satmak için doğru ürünü seçmenize yardımcı olacak 7 yöntemden bahsedelim.

1. Rekabetin araştırılması

İlk adım, Trendyol'da seçilen nişteki rekabeti araştırmaktır. Nişteki ürünleri analiz edin ve popülerliklerini, fiyatlarını, müşteri yorumlarını ve diğer parametreleri değerlendirin. Bu, hangi ürünlerin zaten piyasada olduğunu ve nasıl öne çıkabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Restatos olarak Trendyol'da 20'den fazla ürün geliştirme noktasında maksimum analiz topluyoruz. Ve bunu sizinle paylaşmaya hazırız.

trendyol restatos anali̇ti̇k
2. Popüler sorgular için arama yapın

Seçtiğiniz alanda popüler sorguları ve anahtar kelimeleri aramak için Restatos veya Google Analytics araçlarını kullanın. Bu, talep gören ilgili konuları ve ürünleri belirlemenize ve rekabet düzeyini değerlendirmenize yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki resimde de görebileceğimiz gibi - Restatos, anahtar sorgular ve içindeki ürün konumu hakkında ayrıntılı analizler sağlar.

trendyol popüler sorgular
3. Yeni ürünlerin test edilmesi

Trendyol'da birkaç yeni ürünle başlayın ve bunların satışlarını ve yorumlarını takip edin. Bu, ürününüze olan talebi ve rekabet gücünü ölçmenize yardımcı olacaktır.

Örneğin, 5 farklı renkte sevimli bir plaj tişörtü koleksiyonunuz var. Analiz ettikten sonra, ürünün popüler olacağını fark ettiniz. Ancak kimse size renk konusunda doğru bir tahminde bulunamıyor. Partiyi Trendyol'a yüklüyorsunuz - ve bir aylık satıştan sonra hangi renklerin talep gördüğünü ve hangilerinin geri kaldığını anlıyorsunuz.

4. Müşteri geri bildirimlerini analiz edin

Seçtiğiniz alandaki ürünler için müşteri yorumlarını inceleyin. Bu, onların ihtiyaçlarını, tercihlerini ve sorunlarını anlamanıza ve sunulan ürünlerin kalitesi hakkında sonuçlar çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Restatos analitiklerinde, kaç müşterinin ürünü favorilerine eklediğini, ürünün hangi derecelendirmeye sahip olduğunu ve seçilen kategori için ortalama derecelendirmeyi ve seçilen dönem için derecelendirme büyümesini gösterebiliriz.

trendyol Sıralama analizi
5. Reklam kampanyalarının test edilmesi

Ürününüzü tanıtmak ve etkinliğini değerlendirmek için Trendyol'da reklam kampanyaları düzenleyin. Ürününüze dikkat çekmek için farklı reklam türlerini (ör. uygulama içi reklamcılık, içeriğe dayalı reklamcılık, yeniden hedefleme vb.

trendyol reklam
6. İstatistik toplayın

Trendyol'da ürününüzün satış, dönüşüm, ortalama çek ve diğer performans göstergelerine ilişkin istatistikleri takip edin. Bu, başarısını değerlendirmenize ve olası sorunları belirlemenize yardımcı olacaktır.

7. Müşterilerden geri bildirim

Müşterilerden gelen geri bildirimleri unutmayın. Müşterilerinizle iletişim kurun, ürününüz hakkında fikirlerini alın, iyileştirmeler önerin ve kitlenin tepkisini izleyin.

Sonuç olarak, niş testinin ürününüze olan talebi ve Trendyol'daki rekabet gücünü değerlendirmek için harika bir yol olduğunu söylemek isterim. Farklı veri analizi yöntemleri kullanın, kitle tepkilerini izleyin ve sonuçları işinizi büyütmek için kullanın. Ve Restatos, gerçekten başarılı bir ürünü kolayca analiz etmenize ve seçmenize yardımcı olacaktır. Büyük satışlar için gidin

trendyol artan satışlar
Restatos uçak

Nişinizi test edin

Restatos ile