restatos' author
Ksenia S.
90 günler önce

İnsanlar gözleriyle satın alır ya da bu yüzden fotoğraflar Trendyol'da ürün satışında önemli bir rol oynar.

trendyol i̇çi̇n fotoğrafli ürün nasil çeki̇li̇r

Trendyol'da bir mağaza açmaya karar verdiniz. Dükkanınızı pazaryerine kaydettikten sonra ne yapmanız gerekiyor? Doğru, en iyi fotoğraf içeriğini oluşturmak. Trendyol'daki binlerce satıcıyı analiz ettik ve size Trendyol için nasıl fotoğraf çekip çekmemeniz gerektiği konusunda bazı değerli ipuçları verebiliriz.

Kaliteli görseller müşterilerin dikkatini çekebilir, ürününüze güven duyulmasını sağlayabilir ve Trendyol'daki satışları artırabilir. Bu nedenle, pazar yerlerindeki fotoğraf gereksinimleri önemlidir ve çevrimiçi alışverişte başarı elde etmek için bunlara uyulmalıdır.

Pazaryerlerindeki fotoğraflar için ilk ve en önemli gerekliliklerden biri kaliteleridir. Görüntüler net, iyi aydınlatılmış ve ürünün gerçek görünümüyle eşleşmelidir. Bulanık, karanlık veya düşük kaliteli fotoğraflar müşterileri korkutabilir ve ürüne olan ilgiyi azaltabilir.

Bu ürün kartlarını karşılaştırın. İlk görüntü parlak, ışıklı bir stüdyoda çekilmiş, çok sayıda görüntü var ve ürün farklı açılardan görülebiliyor. Bir satış elemanı tarafından bir dükkanda profesyonel olmayan ekipmanlarla yapılan ikinci ürün kartı bu kategoride açıkça kaybediyor.

trendyol'da i̇yi̇ fotoğrafçiliğa bi̇r örnek
trendyol'da kötü fotoğraf örneği̇
Fotoğraflar için ikinci gereklilik çeşitliliktir

Fotoğraflarda ne kadar çok farklı açı, ürün detayı ve renk varyasyonu gösterilirse o kadar iyi olur. Trendyol müşterileri ürünü tüm açılardan görmek isterler, böylece satın almadan önce ürünün tam bir resmine sahip olurlar.

Trendyol'da çeşitli ürün fotoğrafları
Trendyol'da çeşitli ürün fotoğrafları
Üçüncü gereklilik ise fotoğrafların pazar yerinin kurallarına uygun olmasıdır.

Trendyol, görsellerin boyutu ve formatı konusunda oldukça sadık gerekliliklere sahip olsa da, izin verilen görsel içeriğini ve satılan ürünle uyumluluğunu hatırlamakta fayda var. Hesabınızın engellenmesini veya reklamınızın kaldırılmasını önlemek için bu kuralları dikkatlice incelemeniz ve bunlara uymanız önemlidir.

Türkiye'nin en büyük pazaryeri Trendyol'da aradığınız işi bulamıyor musunuz? Restatos programı ile nasıl kolay ve hızlı bir şekilde Trendyol'da iş açabileceğinizi anlatan CEO'muzun makalesini okuyun

Pazaryerlerindeki fotoğraflar için bir diğer önemli gereklilik de bilgilendirici olmalarıdır.

Görseller alıcınıza faydalı bilgiler taşımalıdır. Trendyol'da bir ayakkabı topuğunun boyutunu veya yeni bir yüz kreminin faydalı özelliklerini belirtmek için bir infografik kullanın. Unutmayın, Trendyol müşterileri ürün açıklamasını okumadan önce görseli seçerler.

trendyol'da bi̇lgi̇lendi̇ri̇ci̇ ürün fotoğraflari
Son olarak, pazar yerlerindeki fotoğraflar için son gereklilik orijinal olmalarıdır

Diğer Trendyol satıcılarının veya internet sitelerinin stok görsellerini veya fotoğraflarını kullanmaktan kaçının. Ürünün kendi görsellerini oluşturmak, sizinle işbirliği yapması için bir konu fotoğrafçısını davet etmek daha iyidir, böylece alıcılar satın aldıktan sonra alacakları gerçek ürünü görürler.

Sonuç olarak, pazar yerlerindeki kaliteli fotoğrafların, malların başarılı bir şekilde satılmasında önemli bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Görüntü gereksinimlerine uymak, daha fazla müşteri çekmenize, dönüşüm oranlarını artırmanıza ve markanıza olan güveni artırmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle, Trendyol'da işletmeniz için yüksek kaliteli ve bilgilendirici fotoğraflar oluşturmaya özellikle dikkat etmeye değer.

Restatos uçak

Havalı fotoğraflar sizi havalı başarılara götürsün!

Restatos ile çok kolay!