restatos' author
Ksenia S.
75 günler önce

Çocuk oyuncakları

Bir uzmandan Trendyol'da başarılı satışın sırları

Trendyol oyuncak satmak

Trendyol'daki bir diğer popüler ürün kategorisi olan çocuk oyuncaklarını ele alalım. Bu, talep yıl boyunca istikrarlı olduğu için her zaman talep gören bir üründür. Türkiye'de çocuk oyuncakları pazarındaki gelirin 2024 yılında 148 milyon ABD dolarına ulaşacağı ve %0,29'luk bir YBBO ile büyüyeceği tahmin edilmektedir (CAGR 2024-2028).

Trendyol'daki oyuncakların ana hedef kitlesi, bu oyuncakları isteyen çocukların ebeveynleridir. Bunlar çoğunlukla, çocuklar için en önemli şeyin ürünlerin güvenliği ve çevre dostu olması olan annelerdir. Ve maliyet ve hızlı teslimatın önemli olduğu babalar. Oyuncaklarımızı yetişkinlere satacağımız ortaya çıktı. Bu hipoteze dayanarak aşağıdaki önerileri oluşturacağız.

Oyuncak satışlarında talep ve mevsimsellik

Oyuncaklar bozulamaz ve mayo ve kışlık botlar gibi güçlü bir mevsimselliğe tabi değildir. Bununla birlikte, satışların iki katına veya daha fazlasına çıktığı belirli talep zirveleri vardır. Türkiye'de bunlar yıl içine yayılmıştır - bunun nedeni Yeni Yıl, Ulusal Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramı gibi tatillerdir. Bu dönemlerde satıcı Trendyol'a yönelik talep artışına hazırlıklı olmalıdır.

Yoğun talep sırasında, pazardaki lojistik hizmetleri aşırı yüklenebilir, bu da teslimatta gecikmelere ve sonuç olarak müşteri memnuniyetsizliğine ve olumsuz geri bildirimlere yol açabilir. Oyuncaklar genellikle son anda ihtiyaç duyulan ürünlerdir. Bu durumda, malların bir kısmı ekspres teslimata aktarılabilir.

İnsanlar genellikle oyuncakları hediye olarak sipariş ederler. Şirket logosuyla güzel bir hediye paketi yapmak mümkünse - Trendyol'daki satışları artıracak ve olumlu geri bildirimler getirecektir.

Müşterilerinizi üzmemek için ürünlerinizi nasıl paketleyeceğiniz hakkında buradan bilgi edinin

trendyol oyuncak ambalajları
Talebin ve rakiplerin analiz edilmesi

Trendyol'daki satıcıların en az sevdiği şey olan rekabetten bahsedelim. Oyuncak nişinde maalesef bu rekabet çok yüksek. Başlangıçta kaybetmemek için analiz ederek başlamanız gerekir.

İlk olarak, ticaretini yapmak istediğiniz malları açıkça tanımlamalısınız. Her birinin ayrı ayrı analiz edilmesi gerekecektir: talep, fiyatlar ve rekabet farklı olacaktır.

Analizi manuel olarak yapabilir, Trendyol'da ürünleri araştırmak için çok zaman harcayabilir veya Restatos gibi analiz yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Aşağıda görebileceğimiz gibi, eğitici oyuncaklar kategorisinde en çok satanlar 2.000.000 liradan fazla gelir elde edebiliyor.

trendyol anali̇ti̇k satan oyuncaklar
Tedarikçi nasıl seçilir

Trendyol'daki oyuncaklar kategorisinde birçok aynı ürün var - genellikle satıcılar aynı tedarikçilere sahip. Bunların arasından sıyrılmak çok çaba gerektiriyor. Trendyol'daki oyuncaklar kategorisinde birçok aynı ürün var - genellikle satıcılar aynı tedarikçilere sahip. Bunların arasından sıyrılmak çok çaba gerektiriyor.

Aşağıdaki görsellerde, satıcıların aynı kategoride bir ürün sattığını görebilirsiniz - bu bir pop-it, yıllardır popüler olan bir oyuncak. Ancak ilk kartta satıcı ürünün tüm avantajlarını, esnekliğini ve olanaklarını gösterirken, trendyol'daki ikinci satıcı bunu yapmadı.

trendyol oyuncaklar popüler kategori̇ler
trendyol oyuncaklar popüler kategori̇ler pop-it

Türkiye'nin oyuncak satın aldığı başlıca ülke Çin'dir. Ancak önümüzdeki yıllarda alımların daha da azaltılması ve mümkünse yerli üretim oyuncakların halka satılması planlanmaktadır.

Restatos uzman tavsiyesi:“Puppy Patrol” veya “Masha and the Bear” gibi karakterleri tasvir eden oyuncaklar satmayı planlıyorsanız, tedarikçinizin hak sahibinden geçerli bir lisansa sahip olduğundan emin olun. Hak sahibi şirketler genellikle pazar yerlerini ihlalciler için izler ve onları dava eder.

Maliyetler ve birim ekonomisi

Trendyol'da oyuncak satmaya karar verdiğinizde, maliyetlerinizi ve birim ekonominizi hesaplayın. Böyle bir hesaplama, mallar için doğru fiyatı belirlemek ve ticaretten elde edilecek karı tahmin etmek için gereklidir.

Dükkanın eksiye düşmemesini sağlamak için, tüm harcama kalemlerini kesinlikle hesaba katmak önemlidir. Trendyol için birim ekonomisi hakkında ayrıntılı talimatları sonraki makalelerimizde bulabilirsiniz.

İşte tam olarak nerede para harcamanız gerekeceği:

- Hammadde maliyeti veya bitmiş ürünün satın alınması;

- Trendyol komisyonları;

- lojistik ve paketleme maliyetleri;

- Trendyol'da tanıtım (promosyonlar, reklam, SEO);

- Beklenmedik maliyetler (cezalar, kayıplar, iadeler, vb.).

trendyol oyuncak satan atıklar
Trendyol'da oyuncakların reklam ve tanıtımı

Yüksek rekabet nedeniyle, Trendyol'da başarılı oyuncak satışları için Trendyol'da reklam, sıralama ve ürün kartı konumlandırması önemlidir.

Bir satıcının neye ihtiyacı olacak?

- Dahili pazar yeri reklamı (reklam oranlarının uygun şekilde atanması için Restatos'u da kullanabilirsiniz);

- SEO-tanıtım;

- Pazar dışında reklam (blog yazarları, sosyal ağlar, YouTube);

- Sitenin promosyonlarına ve etkinliklerine katılım (“kara” Cuma günü yapılan satışlar kötü sezonu kapatabilir).

Reklama ek olarak, kartın kalitesi üzerinde çalışmak önemlidir. Gerçekten iyi bir kart nasıl oluşturulur, burada yazdık.

Çocuk oyuncakları için moda

2024 yılında, Türkiye bebek ve çocuk oyuncakları pazarı, ülkedeki erken çocukluk gelişimine yönelik güçlü odağı yansıtacak şekilde, eğitici ve interaktif oyuncaklara yönelik artan bir taleple karşı karşıyadır.

Kadın ayakkabılarında olduğu gibi çocuk oyuncaklarında da moda sürekli değişiyor. Pop-it 2021 baharında, Hagi Wagi 2022'de, kaz şeklindeki yumuşak yastıklar 2023'te pazarı patlattı ve 2024'te yerini yavaş yavaş uzun kedi ve Capybara'ya bırakıyor.

trendyol oyuncak modası

Size 2024 yılında trendyol'daki popüler oyuncak kategorilerini anlatacağız:

Gelişimsel oyuncaklar

Bunlar Trendyol'da her yıl daha popüler hale geliyor ve çocuklar için güvenilir bir hediye seçeneği olmaya devam ediyor. Ebeveynler, çocuklarda mantık, yaratıcı düşünme ve ince motor becerilerinin gelişimini destekleyen yapbozlar, bulmacalar, hamuru modelleme setleri ve çeşitli masa oyunları gibi oyuncakları tercih ediyor.

İnteraktif oyuncaklar

Modern robotlar masallar anlatabilir, şarkılar söyleyebilir ve çocuklar onları çok renkli düğmelerle kontrol etmekten mutluluk duyar. İnteraktif evcil hayvanlar da popülerdir.

Yumuşak oyuncaklar

Bu kategori her zaman talep görecektir. Her birimizin sevimli küçük bir oyuncak ayısı veya tavşanı vardı ve çocuklarımıza da böyle bir oyuncak vermek istiyoruz. Ancak, yumuşak oyuncakların moda ve trendlerden daha fazla etkilendiğini akılda tutmakta fayda var. El yapımı oyuncaklar, uyku oyuncakları, yenidoğan karyola süsleri ve çok daha fazlası da popülerdir.

trendyol oyuncaklar el yapımı

Trendyol'da oyuncak satmayı karlı bir iş haline getirmek istiyorsanız, satışlarınızı organize etmek için doğru yaklaşımı benimsemeli ve etkili tanıtım yöntemleri kullanmalısınız. Tavsiyelerimize uyun, Restatos'u kullanın ve şans sizden yana olsun.

Restatos uçak

Çocuk oyuncakları kazanç getirecek!

Restatos yardımcı olacak