restatos' author
Ksenia S.
68 günler önce

Bu yaz Trendyol'da ne satmalı?

Kârda kalmak için
trendyol yaz aylarında satış ana illüstrasyon

Yaklaşan yaz, Trendyol'daki yüzlerce satıcıyı mahvedebilir. Düşük talepten nasıl kaçınacağınızı ve yaz aylarında yılın diğer zamanlarına göre nasıl daha fazla para kazanacağınızı okuyun.

Tatil sezonunda Trendyol'daki birçok satıcı satış sorunlarıyla karşılaşıyor: Mayıs'tan Eylül'e kadar hem çevrimdışı hem de çevrimiçi süreçler yavaşlıyor. Satıcılar için yazı satış kaybı yaşamadan atlatmak büyük bir şans. Ancak önümüzdeki döneme doğru bir şekilde hazırlanarak, herkes bronzlaşırken ve yaz pikniklerinin tadını çıkarırken iyi para kazanabilirsiniz.

Trendyol'da yazın artıda kalmak için ne satmalı? Gerçekten işe yarayan birkaç seçeneğe bakalım.

trendyol yaz aylarında satış

SimilarWeb'e göre Trendyol, Türkiye'de 1 numaralı pazar yeri ve ülkede en çok ziyaret edilen 7. web sitesi. İnsanlar burada ortalama 7 dakika geçiriyor ve 7 sayfaya bakmak için zamanları oluyor.

Yazın talep gören ürünler arasında mayo, şort, yazlık ayakkabı ve güneş gözlükleri yer alıyor. Plaj için kozmetik ürünleri, piknik ekipmanları ve çocuk oyuncakları da ilk sıralarda yer almaktadır.

En kazançlı nişlerden biri yazlık giysilerdir. Örneğin, Restatos web sitesine göre, Plaj Elbisesi kategorisinde 19.000'den fazla ürün satılmıştır. Bu niş Trendyol'daki satıcılara 13 milyon lira kazandırdı.

trendyol YAZ NİŞİ

Giyimden bahsediyorsak, bunun yılın herhangi bir zamanında en marjinal ürün kategorilerinden biri olduğu açıktır (pazarın %60-70'i). Ve buradaki rakiplerin sayısı da her geçen yıl artıyor. Restatos olarak müşterilerimizin önceki yıllara ait yaz satışlarını analiz ettik ve plaj elbiseleri ve mayolardan çok daha çeşitli ürünler satmanın mümkün olduğunu gördük.

Trendyol'da yaz indirimi ürünlerini bulmanın 7 yolu

Trendyol'da yaz aylarında satılması karlı olan ürünleri bulmak için aşağıdaki yaklaşımları kullanabilirsiniz:

1. Bir önceki yılın satış istatistiklerini analiz edin. Yaz sezonunun her ayına ait satış verilerini inceleyin ve her ay hangi ürünlerin en çok talep gördüğünü belirleyin. Yaz sonunda talepte keskin bir düşüş yaşayan ürünleri not edin. Bunu Restatos gibi özel analiz programlarıyla yapmak çok kolay.

2. Arama sorgularını analiz edin. Google gibi arama motorlarında en popüler kullanıcı sorgularını araştırın. Kullanıcıların en çok hangi ürün kategorilerini aradıklarını öğrenin ve tam olarak bu ürünleri satın almaya odaklanın.

3. Rakip Analizi. Trendyol'daki başlıca rakipleri araştırın ve hangi ürünleri sunduklarını belirleyin. Bir ürün zaten yüzlerce mağaza tarafından temsil ediliyorsa, bir alternatif aramak daha iyidir. Sadece ürün sayısına değil, aynı zamanda liderlerin kalitesine ve satış dinamiklerine de dikkat edin.

trendyol raki̇p anali̇zi̇

4. Pazaryerindeki müşteri yorumları. Trendyol'da farklı ürünlerin müşteri yorumlarını keşfedin. Hangi ürünlerin olumlu yorumlar aldığını ve hangilerinin talep gördüğünü öğrenin.

5. Sosyal Medya Talep Araştırması. Sosyal medyada ürünlerle ilgili kullanıcı tartışmalarını ve sorularını keşfedin. Potansiyel alıcılar arasında hangi ürünlerin popüler olduğunu ve bloggerlar arasında hangi ürünlerin trend olduğunu öğrenin.

6. Fikirler için YouTube'da arama yapın. Harika iş fikirleri bulmak için YouTube videolarına göz atın. YouTube'da sadece eğlenmekle kalmaz, aynı zamanda popüler ürünler hakkında faydalı bilgiler de edinebilirsiniz.

7. Pinterest'teki pin kaydetme sayısını analiz edin. Pinterest'teki ürün kaydetme (pin) sayısını araştırın. Hangi ürünlerin kullanıcıların ilgisini çektiğini görmek için popüler pinlere göz atın.

Sıcak sezona hazırlanırken en önemli şey doğru nişi seçmek, iyi ve hızlı ciro yapacak ve milyonlar kazandıracak en popüler pozisyonları analiz etmektir.

Restatos CEO'sunun kârlı bir nişin nasıl seçileceğine ilişkin makalesine göz atın.

Trendyol'da en iyi 5 yaz indirimi fikri:

1. Açık hava ürünleri. Bisikletler, kaykaylar, patenler, yaz sporları ekipmanları - tüm bunlar insanların dışarıda vakit geçirmek ve egzersiz yapmak istediği yaz sezonunda talep görecek.

2. Ev ve bahçe için ürünler. Bahçe mobilyaları, çiçek saksıları, bahçe aletleri, barbeküler ve ızgaralar - tüm bunlar, insanların aktif olarak arsalarını iyileştirmekle ve açık havada barbekü düzenlemekle meşgul oldukları yaz aylarında talep görecektir.

3. Eğlence elektroniği. Tabletler, e-kitaplar, taşınabilir hoparlörler, fotoğraf ve video ekipmanları - tüm bunlar insanların yaz eğlencelerinin tadını çıkarmasına ve parlak anları yakalamasına yardımcı olacaktır.

4. Açık hava rekreasyonu için ürünler: yiyecek kapları, seyahat yastıkları, barbekü ızgaraları, olta ve aksesuarları, tek kullanımlık sofra takımları, çadırlar ve uyku tulumları, dış mekan mobilyaları.

5. Böcek kovucu. Doğru alana girmek için zamanınız varsa - sivrisinek spreylerinden mayo kadar kazanabilirsiniz.

trendyol yaz indirimi için en iyi ürünler
Mevsimlik ürünlerle çalışmanın avantajları.

- Yüksek kârlılık. Mevsimlik ürünlerden elde edilen gelir, yıl boyunca eşit olarak satılan ürünlerden elde edilen gelirden çok daha yüksektir. Mevsimlik ürünlerin karlılığı %25 ila %70 arasında değişebilirken, tüm yıl boyunca satılan ürünlerin kar marjı %7 civarındadır. Örneğin, okul üniformaları Ağustos ayının son haftalarında Eylül ortasına göre çok daha pahalıya mal olacaktır.

- İkincisi, hızlı para kazanma fırsatı. Mevsimlik ürünlerdeki fiyat artışı %400'e ulaşabilir, bu da minimum yatırımla kârı en üst düzeye çıkarmanızı sağlar.

- Üçüncüsü, ek satış yapma veya ek ürünlerle ortalama çeki artırma fırsatı vardır. Bir müşteri yüzme kıyafeti mi arıyor? Ona yarı fiyatına bir havlu veya güneş gözlüğü almayı teklif edin. Tüketiciler de yaz aylarında para harcamaya isteklidir, özellikle de uygun koşullar ve bonuslar sunulduğunda. Eşantiyonlar talebi canlandırabilir ve müşterilerin hemen satın almaya karar vermesini sağlayabilir.

- Pazar yerleri ayrıca acil teslimat düzenlemek gibi ek hizmetler sunarak da satışları artırabilir. Bir müşteri 3 gün içinde dağ yürüyüşüne çıkacaksa, ancak paket ancak bir hafta içinde ulaşacaksa - müşteri rakiplerinizden uygun teslimat süresine sahip bir ürün bulacaktır. Malları hızlı bir şekilde teslim etme becerisi rekabet avantajınızı yaratacaktır.

trendyol yaz indirimi avantajları

Yaz sezonunun en yoğun olduğu dönemde Trendyol'da çalışmak profesyonel bir yaklaşım gerektirir. Başarı, verileri analiz etme ve cesur kararlar alma becerisi gerektirir. Bununla birlikte, doğru strateji ve taktiklerle, sezonluk ürünlerin satışından elde edilen kâr, sürekli talep gören ürünlerden elde edilen kârın çok üzerinde olabilir.

Restatos uçak

Yaz indirimi kârınızı alın!

Restatos ile